Kvinnliga spelare blir trakasserade

På nätet händer det att kvinnliga spelare blir trakasserade. Att det ska behöva vara på det sättet säger dessvärre en del om samhället vi lever i. En del män har en omodern och unken kvinnosyn som de ger utlopp för i kommentarer som riktar sig till kvinnliga spelare. Ofta bottnar det i att de själva känner sig hotade. Männen har länge dominerat inom spel. Resultatet är en grabbig miljö och en särskild spelkultur som skapats av män, för män. När kvinnor sedan visar framfötterna och tar för sig inom spelvärlden uppstår konflikter. Många är mestadels emot förändring, snarare än mot kvinnor. Tyvärr riktar de sin ilska mot kvinnliga spelare som utsätts för alla möjliga trakasserier.

Hur trakasseras kvinnliga spelare?

Ofta är trakasserier av sexuell natur. När en person delar ett foto av sig själv eller i övrigt är öppen med sin identitet händer det att de får en hel rad oönskade sexuella inviter. En del män tar sig stora friheter och gör alla möjliga antaganden. Sanningen är att många kvinnliga spelare bara är ute efter att just spela. De vill inte ha en recension om hur de ser ut eller en ny partner. Ändå kan de bli fullkomligt överösta av det enspelarea skamlösa förslaget efter det andra. Vissa kvinnor har blivit så vana vid att bli sexuellt trakasserade att de kan hantera det, men för andra är det mycket obehagligt. Det tråkiga är att det överhuvudtaget händer.

En annan typ av trakasserier är ett slags oprovocerat hat för att försöka få dem att sluta spela. Kvinnliga spelare får ofta höra att de är dåliga för att de är just kvinnor och att de ska hitta andra intressen. Även i spel om pengar blir kvinnor trakasserade. Det har bara nackdelar för alla parter. Fler kvinnliga spelare gör att progressiva jackpottar växer snabbare och att det finns fler kvinnor vid spelborden.