Kategorier
Bil

Lämna bilen kostnadsfritt på en bilskrot i Stockholm

Har det blivit dags att skrota bilen? Att skrota bilen är kostnadsfritt. Men det är viktigt att man lämnar in den på en certifierad bilskrot i Stockholm.

Har man en bil som inte går att köra och som bara står på tomten eller garageuppfarten ska man skrota den. Detta eftersom det kan börja läcka ut olja eller andra miljöfarliga ämnen som kan förorena grundvattnet. I Sverige kostar det dessutom inget att skrota bilen och det finns därför ingen anledning att låta bli. Om bilen inte går att köra kan man få den upphämtad mot en liten kostnad.

Bilskrotar tar även emot andra fordon som cyklar, båtar och mopeder, men också husvagnar, gräsklippare med mera. Fast då kan man behöva betala en liten avgift för skrotningen, likaså om den bil man vill skrota har brunnit eller saknar delar. Hur stor kostnaden är kan variera mellan olika firmor och det kan därför löna sig att jämföra.

Miljövänlig bilskrot i Stockholm

Det är bara bilens ägare som kan skrota den och därför måste man ta med sig både registreringsbeviset och en legitimation när man lämnar in den. Bilen ska också vara tömd på allt som inte hör till den. Det går bra att även ta med vinter- eller sommardäcken och allt annat som hör till bilen.

När man skrotar bilen på en miljöcertifierad bilskrot i Stockholm demoleras bilden varsamt och alla delar sorteras efter material så att de sedan enkelt kan skickas till återvinningen. Bildelar som exempelvis katalysatorer sorteras ut för att användas som reservdelar för andra bilar. När det endast återstår ett stålskelett av bilen pressas den ihop till ett fyrkantigt paket. Detta för att ta så lite plast som möjligt och för att det ska bli lättare att transportera bort resterna till återvinningen.